EVI

Na 8 jaar ballroom & latin dansen op wedstrijdniveau voegde hij zich in 1984 bij de in Rotterdam gevestigde amateur dansgroep Radostan in 1984. Aanvankelijk als lid van de dansgroep, maar al snel ook als koorlid en een aantal maal samen als duo met de solo zangeres. Hij startte met het inwerken van nieuwe leden van de dansgroep en dat stimuleerde de behoefte om in dansdocentvaardigheden verder te ontwikkelen.

Richard geeft sinds 1991 lessen internationale dans. In 1992 rondde hij de LCA kaderopleiding tot volksdansdocent af. Sinds die tijd heeft hij cursussen en workshops gelinkt aan internationale dans en stijldans in binnen en buitenland. Door zijn brede interesse heeft Richard zich niet op één stijl willen richten. Hij blijft bij voorkeur een generalist, om zo de rijkdom aan diversiteit en overenkomsten te kunnen blijven doorgeven.

Richard is coördinator/organisator geweest voor drie van de LCA (nu Kunstfactor) kaderopleidingen voor internationale volksdans, alsmede stagebegeleider voor diverse cursisten in meerdere opleidingen.

In 1987 is Richard afgestudeerd als fysiotherapeut en in die hoedanigheid ook regelmatig als gastdocent en workshopbegeleider werkzaam op het vlak van anatomie, trainingsleer en blessurepreventie voor diverse dansdocentenopleiding en organisaties in binnen- en buitenland. In de regio Rotterdam is Richard sinds 2005 betrokken bij het opzetten, organiseren & begeleiden van “Herstel & Balans”, een multidisciplinair programma voor (ex)kankerpatiënten.

Op de planken is Richard betrokken bij optredens met zowel dans als zang. O.a. bij theatergroep Radost (Delft). Qua zang heeft ook Richard verschillende stemtechniek cursussen bij EVI (Estill Voice international) gevolgd.

Als multimedia maker is Richard betrokken bij diverse losse of gecombineerde werkzaamheden:

  • webdesign: ontwerp & onderhoud van websites
  • grafische vormgeving: flyers, posters, voorstellingprogramma's, CD-inlay/drukwerk
  • filmen/video/montage: DVD structuur/menu-samenstelling, trailers (internet), (backstage) impressies, reportages, documentaires, voorstellingsregistraties, DVD's, dansinstructieprogramma's
  • fotografie: mensen, dieren
Flickr Youtube Vimeo